13 de març 2006

SCA St Salvador de les Espases

Avui dia 12 de març hem fet la primera sortida de senderisme cultural actiu, una sortida de dificultat mitjana (per les hores de marxa), amb trenta inscripcions. Tot un èxit.

El dia ha estat esplèndid, per sort sense gaire vent, sense núvols, amb unes vistes espectaculars. Com a dada negativa, comentar que hem arribat torrats com a gambes a l’estació d’Olesa de Montserrat perquè no hi havia cap ombra en tot el camí ... sort que és el mes de Març.

La sortida a l’Estació de l’Aeri dels FFCC ha estat a les 8:30 amb una fresca matinal molt d’agrair. L’esmorzar (a les 11) l’hem fet a un niu d’àligues al capdamunt de Sant Salvador de les Espases acaronats per una suau brisa i on diu la llegenda que van ploure espases del cel per vèncer als sarraïns en una batalla quasi perduda pels cristians fa molts anys (segle X).

A continuació hem anat al Pla del Fideuer, on des d’un dels colls hem vit el Port del Comte, el Pedraforca, la serra del Verd, el Puigmal i família, blancs a rebentar de neu. Xino xano hem acabat de pujar a la Creu de Saba, el punt més alt del recorregut (594 m). La vista de nou espectacular: Tibidabo, Torre de Collserola, Sant Ramon, Ordal, ...

Era vora l’una quan arribàvem a Sant Pere Sacama, lloc on hi havia bastit un castell per Guifré el Pilós al segle X-XII del que encara queden algunes restes i una preciosa ermita romànica, en un lloc impossible. D’aquí cap Olesa de Montserrat, els darrers 6 km per una polsosa pista forestal, una mica preocupats per l’horari de tren (només en passa un cada hora¡).

La major part del grup ha agafat el tren just a temps, però uns poquets (8) que han arribat tard s’han entaulat esperant el proper, refrescant la assedegada gola i menjant quelcom. S’estava tant bé, que ens ha costat creuar el carrer per agafar el tren de nou cap a Sant Boi de Llobregat.

Gràcies per compartir aquest intens / entretingut matí amb nosaltres...

Josep Torrent