23 de gener 2006

De passeig pels boscos de Vallgorguina

El 15 de gener passat vam fer la Passejada per Vallgorguina, la primera que s'emmarca en el cicle de Passejades que pretenem fer aquest any. Amb aquest cicle d'excursions volem fer sortides matinals molt fàcils i a l'abast de tothom, sobretot d'aquelles persones que els agradaria d'iniciar-se a la muntanya fent excursions suaus i agradables.
A Vallgorguina vam fer un dels itineraris senyalitzats del Parc del Montnegre i el Corredor: el del Dolmen de Pedra Gentil.
Van ser gairebé 2hores i mitja de recorregut, tot xino-xano, pels frondosos boscos de castanyers, avellaners, roures, alzines, sureres, pins i arboços, amb un sotabosc ben ric. Ens vam aturar per gaudir de la tranquil·litat de racons idíl·lics i amagats, com ara la Font d'en Nel –que malauradament no raja–o les feixes amb pinedes de Can Clarens, que havien estat antics vinyers.Tot passejant vam contemplar arbres monumentals com ara l'àlber del Pla del Forn i el Suro d'en Duran i vam esmorzar al voltant del Dolmen dePedra Gentil, d'uns 4000 anys d'història amb números rodons, amb vistes al Montseny nevat. També vam escoltar pinzellades d'història i geografia i la llegenda de les bruixes de Pedra Gentil.
Per acabar, dir que va ser un èxit de participació: 29 persones que per unes hores vam gaudir de la muntanya, oblidant-nos del que diu aquella dita: “Pel gener, tanca la porta i encén el braser”.

Lluís Encinas